Od ponedjeljka: Kontrola rada benzinskih pumpi

Bez autora
Apr 24 2011

Informacijski sistem za nadzor prometa naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH, koji je trebao početi da radi 1. januara, prolongiran je i startat će u ponedjeljak, 25. aprila. Proteklih mjeseci federalno Ministarstvo trgovine radilo je na Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu evidentiranja i kontroli prometa naftnih derivata putem ugrađene opreme na benzinskim pumpama, koji je završen protekle sedmice i trebao bi biti objavljen u Službenim novinama u ponedjeljak, kada će početi njegova primjena. Svi distributeri su upoznati s Pravilnikom i dužni su odmah ugraditi uređaj koji će vršiti kontrolu prometa. Također, Pravilnikom je određeno da distributeri resornom ministarstvu dostave izjavu o ugradnji odgovarajuće opreme.

Od ponedjeljka: Kontrola rada benzinskih pumpiInformacijski sistem za nadzor prometa naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH, koji je trebao početi da radi 1. januara, prolongiran je i startat će u ponedjeljak, 25. aprila.

Proteklih mjeseci federalno Ministarstvo trgovine radilo je na Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu evidentiranja i kontroli prometa naftnih derivata putem ugrađene opreme na benzinskim pumpama, koji je završen protekle sedmice i trebao bi biti objavljen u Službenim novinama u ponedjeljak, kada će početi njegova primjena.

Kako je za Oslobođenje kazala šef Odsjeka za analizu, cijene i razvoj tržišta u Ministarstvu trgovine Lela Glibo, svi distributeri su upoznati s Pravilnikom i dužni su odmah ugraditi uređaj koji će vršiti kontrolu prometa.

- Također, Pravilnikom je određeno da distributeri resornom ministarstvu dostave izjavu o ugradnji odgovarajuće opreme, rekla je ona.

Nakon toga će nadležne inspekcije krenuti u kontrolu benzinskih pumpi, kako bi utvrdili da li su izjave distributera tačne, da li su uređaji za nadzor prometa naftnih derivata ugrađeni, ili je u toku njihova ugradnja, te da bi vidjeli koji to distributeri nisu ugradili potrebne uređaje.

- Oni koji to ne budu uradili snosit će zakonom propisane sankcije, rekla je Lela Glibo i dodala kako će uvođenjem uređaja i u ovoj oblasti biti uvedeno više reda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik